A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ліцей №1 смт Стрижавка Вінницького району Вінницької області"

Делегація з факультету історії та міжнародних відносин Донецького національного університету ім. В.Стуса

Дата: 08.05.2023 10:20
Кількість переглядів: 34

              03 травня 2023 року до КЗ "Ліцей №1 смт. Стрижавка Вінницького району Вінницької області" завітала делегація з факультету історії та міжнародних відносин Донецького національного університету імені Василя Стуса: старший викладач кафедри історії України та спеціальних галузей історичної науки Кирило Ігорович Мєлєкєсцев, представник дискусійного клубу "Дражлива історія", студент магістратури ОП "Публічна історія" Сергій Вікторович Костюк, представниця незалежної студентської групи "Republic of Imagination", студентка бакалаврату ОП "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії" Юлія Дмитрівна Паламарчук.

              Учнів 8-11 класів ліцею залучили до огляду і обговорення підготовленої на ФІМВ презентації "Геноцид та етнічні чистки проти українства за радянської доби", у якій розглядалися причини, перебіг, наслідки геноцидних дій згаданого періоду, наводилися цитати, що підкреслювали навмисність цих дій та антиукраїнську упередженість їх організаторів, їхню мотивацію; обговорювали з ліцеїстами тяжке питання: чому українцям сьогодні доводиться ось так вишукувати докази того, що проти нас дійсно проводився геноцид, що злочини не були вигаданими? Отримали позитивне враження від зацікавленості ліцеїстів темою.

              Представники студентства представили свої роздуми і поділилися досвідом щодо особливостей навчання у ДонНУ імені Василя Стуса на бакалавраті та магістратурі, актуальних можливостей для студентства, корисних навичок, яскравих заходів, мобільності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора