A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ліцей №1 смт Стрижавка Вінницького району Вінницької області"

10 грудня - Міжнародний день прав людини

Дата: 29.11.2023 10:06
Кількість переглядів: 26

🤝10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, заснований Генеральною асамблеєю ООН, бо саме в цей день у 1948 році Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.
Генеральна Асамблея проголосила Загальну декларацію прав людини як завдання, до виконання якого повинні прагнути всі народи і всі держави. Декларація прав людини спонукала людство до розробки та укладення численних конвенцій, декларацій та протоколів з прав людини, серед яких:
📎Європейська Конвенція захисту прав людини та основоположних свобод 1950 року;
📎Женевська конвенція про захист прав людини під час збройних конфліктів;
📎Декларація прав дитини;
📎Міжнародний пакт про громадянські і політичні права;
📎Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права.
12 травня 2022 року Рада ООН з прав людини схвалила Резолюцію щодо погіршення ситуації з правами людини в Україні внаслідок російської агресії.
Резолюція наголошує на твердій прихильності суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та вимагає від російської федерації негайно припинити воєнні дії на території нашої держави.
Дякуємо ЗСУ, сподіваємося на найближчу перемогу України, на повернення і дотримання всіх прав українців у вільній, суверенній, незалежній державі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора