A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад "Ліцей №1 смт Стрижавка Вінницького району Вінницької області"

БЕПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ: правила для підлітків

Дата: 05.03.2023 00:56
Кількість переглядів: 32

   Цього року питання безпечного користування мережею Інтернет, особливо для дітей та підлітків, надзвичайно актуальне. Зокрема, ризик натрапити на фейки та контент, який не відповідає віку; інформацію, яка викликає сум, страх чи сильну тривогу; зіштовхнутися з небезпечною ситуацією в онлайні збільшується під час воєнного стану.

   Тож, важливо навчати дітей, аби кожен і кожна, перебуваючи в онлайн-просторі, користувалися своїми цифровими правами та можливостями Інтернету безпечно.

 

Ось 10 правил про безпеку в Інтернеті для підлітків, які допоможуть захистити інформацію про себе в мережі та критично ставитися до новин і інших матеріалів.

Пропоную разом з Вашими підлітками перевірити, яких правил дотримуєтеся.

Безпека в мережі – це безпека і в реальному житті, тож, якщо виникає занепокоєння чи хвилювання через те, що сталося - важливо звернутися по допомогу:

🔹 зателефонувавши з мобільного до Національної гарячої лінії для дітей та молоді - 116 111; написавши в Телеграм: https://t.me/CHL116111 чи Інстаграм: childhotline_ua;

🔹 зателефонувавши з мобільного до урядової консультаційної лінії з питань безпеки дітей в Інтернеті – 1545 (далі обрати «3»);

🔹 через бот https://t.me/kiberpes_bot або чат-бот проєкту #stop_sexтинг (https:// stop-sexting.in.ua/chatbot).

❗️Якщо трапилася небезпечна ситуація в Інтернеті і є переживання за власну безпеку - звертайтеся до поліції (за телефоном 102 або звернутися до відділку) чи кіберполіції (https://cyberpolice.gov.ua чи за телефоном 0 800 505 170).

❗️ Поскаржитися та протидіяти російській агресії в Інтернеті можна, долучившись до телеграм каналу: «StopRussia | MRIYA». Більше інформації: https://mriya.social


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора